top of page
  • Yazarın fotoğrafıDiyetisyen Efe Balı

Zayıflamak İçin Diyet Nasıl Yapılır ?

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2017

Zayıflama programları bireyin günlük harcadığı enerjiye göre organize edilir. Bunun içinde hem beslenme hem fiziksel aktivite gibi pek çok etken ortaya çıkar. Kimisi zayıflamak için diyetlerinde değişiklik yaparken kimisi de daha zor olan fiziksel aktivite arttırmayı tercih eder. Bu ikisine bir de dış etken olarak uyku düzenini eklemek gerekmektedir. Yüksek verimli ve kalıcı kilo kaybı için çeşitli alışkanlıkların değiştirilmesi veya daha düzenli bir hale getirilmesi gerekir.

Bu 3 alışkanlığın düzenlendiği bir program ile her biri birbirini toparlayarak bir makinenin 3 çarkı gibi birbirlerini çalıştırırlar.

Düzenli bir uyku ile daha düzenli bir beslenme planı oluşur öğünlerin atlanmadığı, gece yemek yemelerinin azaldığı gibi buna ek olarak egzersiz yapmak için yeterli zaman elde edilir. Düzenli egzersiz yapmakta düzenli uykuyu destekleyerek dengeli ve düzenli denen beslenme, düzenli egzersiz ve uykuyu sağlarız.

Bu üçlüyü ayrılmaz üçlü gibi düşünüp o şekilde hareket etmek gerekir. Ancak hayatın bu kadar düzenli olamayacağı dönemlerde olduğunu da bilip durumun gidişatına göre bir düzen kurmayı ihmal etmemelisiniz.

Düzenli egzersizini yapamadığınız dönemlerde beslenmenize daha çok dikkat ederek. Uyku düzeninizin bozulduğu dönemlerde de yine beslenme alışkanlıklarınızı uyku saatlerinize göre ayarlayarak geç saatlere kadar çalışmanız gerekiyorsa gece yemelerinizi minimumda tutarak ve daha masum seçenekler ile şekillendirmeniz gerekmektedir.

Bu tarz dengeli ve düzenli yaşamı yaşamı sadece dönemsel kilo kaybı için hayatınıza sokmak yanlış bir hareket olacaktır. Onun yerine yeni bir alışkanlık olarak hayatınıza sokmak gelecekteki hayatınız için yapacağınız en büyük yatırımlardan biri olacaktır.


Diyetisyen Efe Balı



39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Diyet Nedir ?

Blog

bottom of page