top of page
  • Yazarın fotoğrafıDiyetisyen Efe Balı

Diyet Nedir ?

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2017

- Diyet, katı kuralları olan, çoğu yiyeceğin yasak olduğu, tatsız-tuzsuz yemeklerin yendiği ve kilo kaybı için uygulanması gereken beslenme programlarına verilen addır.

- Diyet, sağlığınızı korumak veya düzeltmek için uygulamanız gereken beslenme düzenidir.

Yukarıda okuduğunuz tanımlar büyük ihtimalle kime sorarsanız sorun size vereceği cevaplardır. İnternete diyet yazdığınızda karşınıza çıkan ilk sitelerde bile bu tarz tanımlarla karşılaşılabiliyor.

O zaman ben sorumu “Gerçek Diyet Nedir ?” olarak değiştirmek istiyorum.

Diyet kelimesinin yukarıda ki gibi anlaşılmasının sebebi sözcüğün kökeninden kaynaklıdır. Diyet bizim dilimize Arapça dan girip ödün vermek bedel ödemek gibi anlamlarda olduğundan dolayı bizlerde diyeti bu şekilde anlıyoruz. Kalorisi kısıtlanmış her türlü besinin önüne diyet kelimesini yazıyoruz.

Aslında diyet bireyin günlük beslenmesine denmektedir. Tüm yediklerimiz bizim diyetimizi oluşturmaktadır. Yani siz her gün hamburgerler, tatlılar da yeseniz diyettesiniz daha sağlıklı besinleri tercih etseniz de diyettesiniz. Aradaki tek fark diyetinizin yani beslenme alışkanlıklarınızın sonuçlarında ki farklılıklar olacaktır.

Sonuç olarak bir diyetisyen desteği aldığınız zaman kendiniz diyet yapıyormuş gibi hissetmeyiniz. Bu süreçte nasıl daha sağlıklı besleneceğinizi, diyetinizi nasıl daha dengeli ve düzenli bir hale getirebileceğinizi öğrenerek yeni kazandığınız doğru beslenme alışkanlıklarınız ile ideal kilonuzu koruyarak hayatınıza devam edersiniz.

Diyetisyen Efe Balı



81 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Blog

bottom of page