top of page
  • Yazarın fotoğrafıDiyetisyen Efe Balı

Diyet Programı Nasıl Oluşturulur ?

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2017


Diyet Nedir ? adlı yazımızda da dediğimiz gibi diyet bireyin günlük beslenme düzenidir. Diyet programları hazırlanırken kişinin istekleri doğrultusunda hareket edilir. Genellikle diyet kilo vermek için uygulanılan programlarmış gibi düşünülse de pek çok farklı amaçlar içinde uygulanmaktadır.

Ancak bütün diyet programlarının ortak noktası kişinin günlük ihtiyaçlarının çok altında kalmadan uygulanan programın amacı ne olursa olsun sağlıklı bir şekilde o sonuca ulaşmaktır.

Bu yolda bireyin günlük enerji, protein, vitamin ve mineral ihtiyacını karşılanıp karşılanmadığı üzerinde durulmalıdır. Bunun içinde diyetinizde çeşitliliğe dikkat ederek hareket edilmelidir. Uzun süreli tek tip besinlerin olduğu diyetler ile hayatınıza devam etmeniz durumunda çeşitli vitamin ve mineral eksiklikleri, kas kaybı gibi pek çok istenmeyen sonuçlar görülecektir.

Diyetinizdeki denge de dikkat etmeniz gereken bir diğer konudur. Çeşitli besinlerden kendinizi uzun süre uzak tutmak bir yerden sonra o besini tükettiğinizde çok fazla miktarlarda tüketmenize sebep olabilir. Sosyal bir varlık olduğumuzu unutmadan gittiğiniz sosyal ortamlara ayak uydurarak ancak daima kontrollü bir şekilde hareket etmelisiniz. Bu şekilde dikkat ederek arkadaş çevrenizden uzaklaşmadan da istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz.

Sonuç olarak diyet programları oluşturulurken kişinin fiziki ve mental sağlığı, sosyoekonomik durumu ve yaşam tarzını göz önüne alınarak hareket edilmesi gerekmektedir.

Diyetisyen Efe Balı


26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Diyet Nedir ?

Blog

bottom of page